Då vi är många som använder klubbstugan är det viktigt att vi hjälps åt att hålla ordning genom att följa dessa regler. Reglerna nedan gäller klubbstugan med närliggande område i Vårgårda.

• Husdjur får inte vistas i klubbstugan.
  • Utomhusskor används inte i klubbstugan, dessa tar vi av i hallen.
  • Personliga tillhörigheter ska inte lämnas kvar i klubbstugan.

Städning

• Alla som nyttjar klubbstugan hjälper till med städning av allmänna utrymmen under vistelsen.
  • Städlista kan upprättas för att fördela städuppgifterna. Då städlista ej finns gäller att alla hjälps åt.

Matförvaring

• All matförvaring sker i avsett rum bakom köket.
  • Notera att vissa datum kommer mat i vissa kylskåp/fryskåp slängas.
  • Se regler uppsatta i rummet, på kylskåpen eller dokumentet till höger.

Övernattning

• Sovmöjligheterna i klubbstugan är till för tillfällig övernattning för medlemmar och gäster i samband med klubbens aktiviteter.
  • Sängplats:
    • Kan i normala fall inte förbokas.
      Undantag för elever i samband med teorikurs, externa coacher, domare och nyanlända säsongsarbetare.
      Undantag ska godkännas av styrelsen.
    • Säng reserveras genom att man bäddar sängen med lakan, och sovsäck/täcke. Max en säng per person, d.v.s. lägg inte prylar på andra sängar eller ockupera hela rum.
    • Flytta inte runt sängarna (vissa sängar saknar mjuka fötter och skadar golven).
    • Lakan och örngott ska användas av hygienskäl, endast sovsäck är inte OK
  • Städning av rummet ska ske innan avfärd (sopa och tvätta golvet).

Camping

• Tältning är tillåtet utan tillstånd.
  • Uppställning av husvagn eller husbil kräver tillstånd och är belagt med avgift. Särskilda regler gäller.
  • Motorfordonstrafik är inte tillåten på gräsmattorna, tillstånd för att köra ut eller hämta husvagn på campingen krävs.
  • Gästande husbilar parkeras som övriga bilar på avsedd parkering i mån av plats. Gästande husvagnar ställs på grusplanen mellan Väg 42 och hangaren.
  • Den som nyttjar allmänna utrymmen i klubbstugan vid sidan av planerade hoppdagar ansvarar för att dess utrymmen hålls välstädade.

• Parkering sker i första hand på grusplan nordost om klubbstugan.
  • Om klubbstugans parkering är full sker parkering vid stora grusplanen mellan Väg 42 och hangaren.
  • Vägar skall hållas fria för utryckningsfordon.
  • Det är tillåtet att stanna bilen framför klubbstugan för skyndsam i- och urlastning.
  • Det är inte tillåtet att köra motorfordon på gräsmattorna runt klubbstugan (inkl. campingen).

Uppvärmning

• Om uppvärmning av klubbstugan behövs ska de fasta värmepumparna användas.
  • Körning av värmepumpar för kylning är inte tillåten av ekonomiska skäl.